Zonwerende en warmtewerende glasfolie

Te veel zonlicht kan de binnentemperatuur op kantoor al snel laten oplopen. In de zomer wordt het dan al gauw onaangenaam warm. Zonwerende folie kan hierbij een uitkomst bieden.

Bekijk hier het Productinformatieblad

Reductie van zonnewarmte tot wel 79% met zonwerende raamfolie

Door zonwerende (warmtewerende) glasfolie op een goede manier in te zetten kun je de hoeveelheid zonnewarmte tot wel 79% verminderen.

Dankzij de reflecterende werking wordt het zonlicht weerkaatst en wordt de zonnewarmte gereduceerd. Zo zorg je voor een stabiel en aangenaam binnenklimaat.

Zonwerende folie helpt energie te besparen en verhoogt het comfort

Het verwarmen van jouw bedrijfspand in de koude maanden en het koelen van jouw bedrijfspand in de zomer kan een behoorlijke kostenpost zijn. Veel warmte gaat via het glas verloren terwijl zonnewarmte in de zomer juist voor een toename zorgt in de binnentemperatuur. De thermische belasting van een gebouw kan door de zon met wel 60% verhoogd worden. Het vervangen van glas ten behoeve van HR++ glas is een intensief proces en vergt een behoorlijke investering. Met zon- en warmtewerende raamfolie isoleert je het glas vrij eenvoudig.

 

 

Werking van zonwerende glasfolie

De folie is van uiterst dun materiaal dat onder voornamelijk bestaat uit gemetalliseerde moleculen. Deze moleculen hebben een warmtwerende, inkijkwerend of uv-werende eigenschap.

De mate waarin dit gebeurt wordt bepaald door het moleculentype en het percentage daarvan in de folie.

 

Het reflecterende vermogen van de gemetalliseerde glasfolie kaatst het licht terug en maakt het binnenkomende zonlicht minder schadelijk. Bij zonwerende folie aanbrengen geldt als algemene stelregel: hoe hoger het gehalte aan moleculen, hoe beter de zonwerende eigenschappen.

Zonwerende folie ter versterking van het glas

In de voedingsmiddelenindustrie (foodsector) is het verplicht om alle ramen te voorzien van glasfolie ter voorkoming van glassplinters bij een breuk in het raam of inbraak. Voor ziekenhuizensupermarkten en bijvoorbeeld zuivelfabrikanten brengen wij al vele jaren beschermende glasfolie aan. Naast de besparing op energiekosten kent de glasfolie dus ook een versterkende eigenschap.

 

 

Van detailhandel tot gezondheidszorg

BRS Reclame werkt voor elke organisatie: detailhandel, fabrieken, onderwijs, overheid, recreatie, dienstverlening, gezondheidszorg, kortom: overal waar naamsuitingen, verwijzingen en decoraties gewenst zijn.